Легендарната Крис Евърт намекна, че Новак Джокович може да провежда психоатака по темата с US Open, който се превърна в ябълка на раздора в тениса.

Сърбинът на няколко пъти критикува организаторите за протокола с мерки срещу пандемията, които са изготвили и постави под съмнение участието си там.

За разлика от Джокович, световният №2 Рафаел Надал направо си каза, че едва ли ще играе в Ню Йорк и потвърди името си за Мастърс надпреварата в Мадрид. А тя започва само ден след финала на Откритото първенство на САЩ и очевидно Рафа е решил кой турнир предпочита.

Според Крис Евърт, това може да е променило и нагласата на Ноле към US Open.

"Не вярвам Надал да рискува и да пътува за Ню Йорк - каза звездата от 80-те в женския тенис. - Защото рискът е голям след такава пауза, на твърдите кортове, които не са му любими... Вместо това ще остане и ще се готви на клей за турнирите в Мадрид, Рим и "Ролан Гарос", предполагам.

И, естествено, Джокович е готов да използва това. Ако той види, че Рафа няма да е в Ню Йорк, както и още няколко топ играчи (Роджър Федерер пропуска цялата есен с контузия - б.р.), съм убедена, че Новак ще се изкуши да дойде и да спечели тук.

Това е огромен шанс за него - както за титлата, така и за точките в ранглистата. Кой не би се възползвал, когато най-големите му съперници ги няма?"

По програма US Open трябва да започне на 31 август, но около турнира продължава да има твърде много съмнения и въпросителни.