Легендарният треньор в тениса Тони Надал, който издигна Рафа до върховете, гостува в България и се срещна с журналисти, фенове и министърът на спорта Красен Кралев.

Чичото на Матадора е посланик на Sofia Open и един от големите в спорта, които родната публика може да види покрай надпреварата.

Ето какво заяви Тони Надал:

"Много се радвам да съм тук в София, за първи път съм в Бългаиия. Имате двама велики спортисти - Христо Стоичков и Григор Димитров. Христо е играл дълги години с моя брат. С него играхме голф преди две години, но той е много по-добър във футбола.

Снимка: Lap.bg

Знаете, че съм дългогодишен треньор на Рафаел Надал. Когато започнахме да го тренираме, той бе на 3 години и това което искахме е да стане един успешен професионалист с всекидневна работа. В началото си мислех, че най-добрите играчи в света са по-специални от другите, но през годините осъзнах, че най-добрите просто работят най-здраво всеки ден и дават всичко от себе си, имайки желанието и мотивацията да се развиват.

Доказахме, че едно обикновено момче, работейки здраво, може да достигне до върха на световния тенис. Винаги се опитвайте да правите нещата по лесния начин в спорта. Има много начини да опростяваме нещата.

Когато един играч има добродетели и има ден нещата се случват много по-лесно. Проблемът в днешно време е, че децата много бързо се изнервят и отказват, когато нещата не вървят. Опитайте се да промените това и да се стремите да ви е забавно".

Междувременно стана ясно, че българската федерация чрез своя шеф Стефан Цветков иска да създаде филиал на родна земя на тенис-академията на Тони Надал.

"Благодаря Ви, че подкрепяте българския тенис. Вашето присъствие в София е изключително важно, защото ще ни помогне в нашата мисия да запалим колкото се може повече деца по този прекрасен спорт. Работим отлично с Българската федерация по тенис и сме горди, че организираме турнира Sofia Open за четвърта поредна година. Това издание ще бъде най-силното до сега и аз съм убеден, че всички топ играчи, както и феновете, ще останат много доволни от предложените им условия", заяви Красен Кралев.