Легендарният германски тенисист Борис Бекер изрази притеснението си от развитието на модерния тенис. Бившият №1 в света коментира предупрежденията от страна на АТР, свързани с избухвнията на играчите по време на двубои - Александър Зверев бе изхвърлен от турнира в Акапулко през февруари заради тирада към съдията, а след това Ник Кирьос отнесе солидна финансова санкция първо в Индиън Уелс, а след това и в Маями преди месец. 

Бум Бум Бекер, както бе известен в дните си на корта, изрази щастието си, че по негови дни не е имало социални медии, където всичко сторено от тенисистите да се преекспонира. Самият Борис не бе известен като един от най-търпеливите по време на кариерата си.

“Щастлив съм, че имахме възможността едновременно да играем, както и да изразяваме недоволството от случващото се във време, в което социални мрежи и микрофони навсякъде нямаше. Сега е много по-трудно за играчите. Всичко е изключително прозрачно, прекалено прозрачно за моя вкус. Тенисът е спорт, който трябва да забавлява хората. Не искам да виждам компютри и машини на корта. Емоциите са нещо хубаво”, каза Бекер и добави, че разбира се всичко си има граници. 

Думите му идват след обръщение на АТР, че от Асоциацията преразглеждат правилата си, за да наказват по-сурово играчи, които се провиняват повече от веднъж. 

“Ясно е, че никой не е перфектен, всеки има своите кофти моменти. Също така смятам, че тенисистите не трябва да коментират провиненията на колегите си. Намирам това за неправилно”, обобщи вижданията си шесткратният шампион от Големия шлем.