Специализирани и оборудвани лекарски екипи ще са осигурени на всяка тренировка и мач от турнира ATP Cup, които се провеждат в Сидни.

Това съобщиха организаторите, след като ужасът с горските пожари около града вече взе 7 жертви и се разраства, постилайки гъста димна завеса над него. Ситуацията е критична, особено в Западните и Югозападните части на един от големите австралийски градове.

Директорът на турнира Том Ларнър дори категорично заяви, че програмата може да бъде местена по искане на медицинските екипи и експерти. На моменти над Сидни въздухът е толкова задимен, че властите предупреждават да не се излиза от домовете.

Какво остава за това да се играе тенис...

Няма да има проблем само с двубоите на централния корт в комплекса "Кен Розуъл", в Олимпийския парк, който от няколко дни вече има напълно затварящ се покрив. Там мачове ще се играят по програма без опасност за здравето на тенисистите.

"Не знам дали има проблем с това, може би наистина не е здравословно - говори Григор Димитров, запитан по темата от местния в. "Сидни Хералд". - Но ние сме тук да играем, води ни страстта към тениса и желанието да побеждаваме за отборите и страните си. Организаторите ще преценят останалото."

Българският отбор от днес пак е в тренировъчен режим, след като си взе пълна почивка на 31 декември и разпусна край басейн недалеч от прочутия мост в Сидни.

Здравата работа продължава, а на 3 януари сутринта в 8 ч наше време започва първия мач на тима ни срещу Великобритания.

Водени от капитана им Тим Хенмън, британците пристигнаха на 31 декември в Сидни.

Някогашната звезда в тениса заяви, че случващото се около града е тъжно и притеснително - пожарите взимат жертви, превземат територии, унищожават гори и целия живот в тях...

"Всичко това те кара да мислиш за други неща, а не за тенис", обедини общото настроение Хенмън.