Адриан Андреев за съжаление ще пропусне открилия му се страхотен шанс да участва в квалификациите на турнира от категория АТР 500 в Акапулко. За него това щеше да е първи досег с турнир от подобно ниво.

19-годишният ни талант получи покана за квалификациите в последния момент след отказването на световния №71 Доминик Кьопфер, но логистично няма как да успее да се включи в турнира.

Квалификациите започват утре, което прави невъзможна организацията на пътуването до другия край на света и пълноценното му включване в турнира. Всички мерки и забрани допълнително усложняват задачата на Андреев, който просто е отказал да пътува.

Логично решение, предвид часовата разлика и температурната разлика, която очакваше българина, при предстоящ мач само след 24 часа.

Иначе това щеше да е страхотно продължение на силния старт на сезона за Адриан. В рамките на месец той постигна първата си победа в основната схема на АТР турнир, а след това успя да победи и играч от топ 100 на света.

Всичко това му осигури прогрес с ранглистата от 170 позиции до №384.

Все пак България ще има свой представител в Акапулко. Това е Григор Димитров, който е пети поставен в схемата. Тази година турнирът в мексиканският курорт е доста силен, като в него ще има трима представители на топ 10.