Лоши новини за всички, които харесват нестандартния стил на Ник Кирьос и това, че прави нещата по различен от общоприетия начин.

Австралиецът обяви в интервю, че иска да се промени и да вкара кариерата си в коловоза на успеха.

Кирьос призна, че през последната седмица на юли, когато бе на турнира във Вашингтон, се е "държал като нормален играч по тенис на и извън корта". И резултатът е видим - той спечели надпреварата.

Е, може да се поспори колко "нормални тенисисти" ще питат зрители за това къде да сервират на мачбол или пък ще хвърлят бутилка по съдията... А Ник направи тези неща във Вашингтон.

"Промяната ми вече започна извън корта - обясни Кирьос. - Осъзнавам, че правих страшно несериозни неща, някои ужасни навици, нездравословни за професионален спортист. Те започнаха да се отразяват на играта ми. Казах си, че е време за ги изчистя.

Хората може и да не са забелязали, но и на корта съм се променил. Пътувам за турнирите с двама треньори, а преди нямах нито един.

Жил (не споменава фамилията му - б.а.), който е с мен от тийнейджърските ми години със съветите си, вече е плътно до мен. Говорим за много неща, не само за тенис.

В същото време е много важно да не променям нещата, които ми носят успех на корта - имам природна дарба, а и вродена хитрост в играта. Ще се постарая да запазя това, но много неща ще променя."