Лошите новини за Григор Димитров не спират през тази година, като вече е ясно, че той пропуска старта на сезона на трева. Първата ни ракета няма да играе на турнира от категория ATP 500 в Куинс, който започва на 14 юни.

Причината е контузията, която принуди Димитров да се откаже при почти спечелен мач срещу Маркос Хирон в първи кръг на "Ролан Гарос" преди дни.

Онзи двубой се развиваше отлично за българина, но той просто не можеше да се движи по корта, когато травмата се появи в долната част на гърба, някъде около кръста. Прегледите на звездата ни са показали възпаление.

Все още не е ясно дали проблемът не е хроничен, защото целият сезон на Гришо сякаш е изпълнен с подобни болки и травми.

Също така няма становище на тенисиста и екипа му дали няма да се наложи по-дълга почивка, някакъв вид хирургическа интервенция, или просто терапия с пауза в тренировки и мачове.

А Куинс е място, което таи добри спомени за Григор - там той спечели титлата през 2014 г. Традиционно това е надпреварата, която подгрява за "Уимбълдън".

Третият за годината турнир от Големия шлем ще започне на 28 юни.

Същевременно Григор ще загуби поне три места в ранглистата от понеделник заради ранното отпадане в Париж. Той ще е не по-напред от №20.