Две от "лошите момчета" на световния тенис - Ник Кирьос и Беноа Пер, отново станаха обект на внимание заради изказвания, а не заради играта си на корта.

Разбира се, и при двамата подобно нещо не бива да ни изненадва особено.

Първи странния си характер прояви Беноа Пер, който набързо загуби от световния №9 Диего Шварцман с 3:6, 4:6, 0;6.

Още в средата на мача Пер видя, че явно няма как да пребори аржентинския си опонент и просто доигра мача, като в доста периоди дори отказваше да гони ударите на Шварцман.

Категорично неуважително поведение не само към Шварцман, но към "Уимбълдън", публиката и спорта изобщо.

Дори колоритният съдия Мохамед Лаяни на няколко пъти се скара на Пер и му подметна фрази като: "Покажи спортсменство" и "Трябва да даваш всичко от себе си в професионалния спорт".

И това не бе всичко от Пер, който след мача продължи да се държи неуважително и сподели:

"Мразя Уимбълдън и се радвам, че си тръгвам толкова скоро. Не ме интересува какво казват хората, Играя за себе си, а не за тях. Не съм съгласен с нищо от това. Не ми харесва как се отнасят с нас. Карат ни да стоим в балон, докато всички останали се разхождат из града. Много пъти съм казвал пред медиите, че животът в балон не е за мен".

Снимка: Twitter

Неговият колега Ник Кирьос бе замесен в петсетов трилър срещу Уго Юмбер, а заради дъжда, развръзката му ще бъде днес. Резултатът е 2:2 сета и 3:3 гейма в решителната част.

По време на мача австралиецът непрестанно мрънкаше от състоянието на настилката, а ето и някои от нещата, които той крещеше към съдии и организатори.

"Тук настилката трябва да е бърза. Трябва да е бърза, това е тенис на тревни кортове. Направили са я бавна".

"Това вече не е трева. Бавна е. Бавна".

"Опитайте се да я полеете - направете корта тревен отново, благодаря предварително".