Ник Кирьос здраво е прегърнал короната за "трол №1" в тениса и не спира да създава скандали и заглавия. И това се случва независимо, че не напуска дома си в Австралия и използва за оръжия клавиатурата и социалните мрежи.

Той отказа да пътува и играе след рестарта на сезона, спазвайки мерките срещу пандемията от коронавирус.

Само за последните 3 месеца Кирьос "захапа" Саша Зверев, Доминик Тийм и Новак Джокович, след като тримата бяха част от злополучния "Адриа Тур". Онези скандали отминаха и временно профилите на тенисиста в социалните мрежи бяха сравнително спокойни.

Но след инцидента със сръбския №1 на US Open, когато Ноле бе дисквалифициран за удар с топката по съдия, Ник не се сдържа и отново "стреля".

"Сложете мен на мястото на Новак в тази ситуация - написа в Туитър австралийското лошо момче. - Удряш с топката един от съдиите в гърлото. Сега ми кажете - за колко години щяха да ме накажат за такова нещо?"

Под публикацията Кирьос създаде анкета с три възможни отговора:

"5 години"

"10 години"

"20 години".

За 36 часа анкетата събра над 208 000 гласа - уникално! А още по-интересно е, че 51.8% от вотовете са в полза на опция номер три - 20-годишно наказание.

31.4 процента са за петте години, а 16.8 - за втората посочена възможност.

И това не бе краят на поредната акция на Ник срещу колеги. Той реши, че е време да поднови стара вражда с испанеца Пабло Карено-Буста, който тази вечер играе полуфинал в Ню Йорк срещу Александър Зверев.

"Човече, ако нямаше клей настилка, този тип нямаше да е в топ 50", написа неуважително Кирьос.

След победата му над Денис Шаповалов на четвъртфинала, Карено-Буста отвърна с доста повече класа:

"Явно той скучае доста... Когато се завърне в тура, ще говорим за него. Той го заслужава, когато е на корта. Но дотогава - нека не казваме нищо, а той да туитва от дома си."

Естествено, Кирьос само това и чакаше - някой да захапе кукичката и да влезе в онлайн дискусия с него. Любимото му занимание.

"Очевидно бих искал да играя на US Open, но условията не позволяват. И, да, Карено-Буста - скучая, вместо отново да те бия. 2-0. Тихо." Такъв е балансът в мачовете между двамата - две на нула победи за Ник.

Същевременно скучаещият австралиец отговори и на въпроси на свои фенове за плановете му в следващите седмици и месеци.

"Шансовете да играя в Европа са около нулата, включително и на "Ролан Гарос. Към момента изобщо не смятам да напускам страната и дори региона, в който съм. Няма подобрение в обстановката с вируса, не виждам защо да го правя.", призна Кирьос.