След Адриан Андреев, и Димитър Кузманов успя да преодолее квалификациите, за да стане част от основната схема на турнира от катеогрия АТР 250 в Анталия.

Мико постигна страхотен обрат и победи с 4:6, 7:6, 7:5 италианеца Андреа Пелегрино.

Мачът помежду им бе истински трилър, който продължи 3 часа и 23 минути, преминавайки през 18 пробива в рамките на три сета.

Така след седем поредни поражения в квалификациите или основната схема на турнири от категория АТР 250, Мико постигна две победи в рамките на два дни и заслужи мястото си в Анталия.

Днешната драма стартира отлично за италианския му опонент, който поведе с 5:1 благодарение на два пробива. Кузманов все пак върна един брейк, а при 5:4 в полза на противника пропиля два брейкбола, които му костваха и сета.

Случилото се във втория сет бе невероятно, като за 12 гейма двамата си размениха 10 пробива, 9 от тях поредни.

Със сигурност развой, който се среща изключително рядко в тениса, на каквото и да е ниво.

Двамата докараха нещата до тайбрек, който бе не по-млако драматичен. Играчите изиграха общо 24 точки, а 10 от тях бяха минипробиви.

Пелегрино на три пъти имаше мачбол, но не с евъзползва, а в крайна сметка Мико се пребори за 13:11 в тайбрека на този уникален сет.

Решителната трета част тръгна размяна на бързи пробиви, но след това последваха пет спокойни сета за стандартите на мача.

В деветия гейм Мико постигна пробив на нула и поведе с 5:4, коеот му даде шанс да сервира за мача. Той обаче не успя да го затвори и допусна рибрейк.

Драмата обаче бе пълна, защото българинът постигна нов пробив, поведе с 6:5, а след това със сервис гейм на нула успя да затвори лудия мач.