Аржентинската тенис легенда Хуан Мартин Дел Потро изненада позитивно феновете на играта, като сподели намеренията си за кратко завръщане.

През февруари миналата година Кулата от Тандил изигра последния си професионален мач, като разплака корта в Буенос Айрес и се отказа на 33 години.

В последните няколко сезона той непрестанно е измъчван от контузии, които не му дадоха възможност да е конкурентноспособен.

198-сантиметровият играч обаче има намерение да изиграе още един последен професионален мач и то на любимия му турнир - US Open, на който спечели единствената си титла от Големия шлем през 2009 година.

Аржентинецът няма амбиции да се завръща в играта, а по-скоро окончателно да затвори кариерата си на най-голямата сцена.

"Устремен съм към това да изиграя последен официален мач на US Open. Не знам дали коляното ще ми позволи да съм на 100%, но искам това да се случи.

Обожавам да играя и искам да го направя още веднъж. Ще работя здраво, за да се подготвя и ще видим какво ще стане", заяви Дел Потро.

Преди време той обеща, че ще направи опит за завръщане, като постави условие Аржентина да спечели световната титла по футбол. Лионел Меси и компания изпълниха заявката и следващият ход е от Дел Потро.