Американските гиганти Рейли Опелка и Джон Иснър изиграха най-дългия тайбрек в историята на АТР тура.

Нищо изненадващо за мач между точно тези двама играчи, които изиграха 11-ия и 12-ия тайбрек помежду си. Това прави четири поредни двубоя решени само с тайбреци. За последно те решиха сет помежду си без тайбрек през 2016-а.

Днешният им двубой бе от полуфиналите на турнира от категория АТР 250 в Далас, като напред продължи 211-сантиметровият Опелка. Той спечели първият сет със 7:6 и 9:7 в тайбрека, но моментът за историята дойде в тайбрека на втория сет, който завърши при невероятното 24:22.

Типично за тези двама гиганти, които разчитат само и единствено на мощния си сервис като свое оръжие, в мача така и нямаше пробив, а двамата почти и не успяха да отбележат точка при сервис на протвиника.

Показателен е фактът, че в двубоят в Далас бе белязан от 60 аса, 39 за Опелка и 21 за 12 години по-стария и три сантиметра по-ниският от него Иснър.

Това е рекорд за брой асове в двусетов мач, а в края на втория сет дойде и другият впечатляващ рекорд.

Той завърши при резултат 24:22, като в него Иснър имаше общо осем сетбола, докато Опелка пропиля седем мачбол, преди да релизира осмия си шанс.

До този момент рекордът в АТР тура бе райбрек от 20:18, като двамата американци разбиха това постижение с осем точки повече.

Иначе изобщо в историята на професионалния тенис рекордният тайбрек е 36:34, поставен на ITF турнир във Флорида през 2013-а. Този между Опелка и Иснър е третият най-дълъг в историята на тениса.