Организаторите на Мастърс турнира в Мадрид излязоха с официална позиция, в която поднасят своите извинения за скандала, който сътвориха.

Припомняме, че след женския финал на двойки, организаторите без предупреждение съкратиха церемонията по награждаването и не дадоха думата на четирите участнички в него.

Сред тях бяха сериозни имена като Джесика Пегула, Коко Гоф и Виктория Азаренка, а макар всяка от тях да се бе подготвила с кратка реч, както повелява всяка церемония в тениса, микрофонът така и не им бе предоставен.

Всичко бе съкратено с мотива, че идва време за финала на сингъл при мъжете, до който обаче оставаха малко над два часа.

Действията на организаторите предизвикаха истинска вълна от критики, включително и от замесените четири дами, които се възмутиха от грубото потъпкване на правото им да говорят.

Дни по-късно, след последвалия огромен натиск, от турнира излязоха с официално изявление, в което се извиняват.

В него се казва, че организаторите вече са се извинили лично на всяка една от участничките, а сега го правят и публично пред цялата тенис аудитория.

"Да не дадем възможност на участничките в женския финал на двойки да поздравят своите фенове и близки след края на финала бе неприемливо.

Вече се извинихме на всяка една от тях в личен разговор. Направихме грешка, която няма да повторим отново", написаха от турнира.

Световната №3 в женския тенис - Джесика Пегула, която бе част от въпросния финал бе най-остра във възмущението си след случката и дори попита организаторите в кой веки си мислят, че живеят.