Оформилото се съперничество между Новак Джокович и Карлос алкарас вече вълнува всички любители на тениса, включително и американската легенда Джон Макенроу.

Седемкратният шампион в Големия шлем няма търпение да види още един сблъсък между двамата и то на най-голямата сцена - финал на US Open.

Макенроу направи смело изказване, че Алкарас е най-добрият играч, който е виждал на толкоав ранна възраст. На 20 години той вече има две титли в Големия шлем.

"Това, което направи Алкарас през последните години, е невероятно. Той е най-добрият играч, който съм виждал на тази възраст. Удивително е колко е добър вече. Същото важи и за Новак.

Въпреки че в САЩ искат да гледат успехи на местните тенисисти, според мен тук нямат търпение да видят дуел между Алкарас и Новак, тъй като на сърбинът не му бе позволено да играе. Синсинати бе пъривят му американски турнир от две години и беше лудост.

Да гледаш най-добрият за всички времена срещу млада суперзвезда е невероятно. Искам да се случи отново. Двата им последни мача бяха много равностойни и качествени. Да се надяваме да продължат.

Финалът в Синсинати беше страхотен. Беше много горещо и Новак трябваше да се бори. Някак си намери решение. За него също е невероятно, че е толкова добър на тази възраст. Изглежда, че може да играе на високо ниво още три, четири години. Трудно е за вярване", смята Макенроу.