Джон Макенроу удари рамо на братска подкрепа на Ник Кирьос, който постоянно е в окото на медийната буря с поведението си. Австралиецът обаче най-после показа и немалка част от това, което винаги се е знаело, че притежава - огромен тенис потенциал.

Кирьос игра финал на "Уимбълдън", където загуби от Новак Джокович, но и на свещената трева не изневери на себе си с крясъци, монолози и скандали по корта.

Навремето Макенроу имаше подобна слава - и като талант, и различност в стила, и като поведение. Сега Джон каза добри думи за Ник.

"Обичам да го гледам - призна някогашният номер едно в света. - Всеки негов мач крие изненади, нещо ще се случи. Прави някакъв от неговите номера и си казвам: По дяволите, аз така ли съм изглеждал, такива ли ги вършех? Да, връща ме назад към моите години на корта, но е доста различен.

Ник прави неща, които аз дори не бих посмял да опитам. Например - да изпълня удар през краката на финал на "Уимбълдън"! А той го направи няколко пъти!

Или тези сервиси отдолу... Човече, аз щях да се изложа ужасно, ако опитах.

Не виках толкова силно като него. Ядосвах се, ругаех по корта, но той успява да надвика 10 000 души! И това го разбирам - в него има напрежение, които по този начин е туширано.

Освен това, той не е лошо момче по характер, а показва тази си "лоша" част най-вече, защото ужасно се страхува да не се провали. Това го има във всеки един спортист, особено в тези, които осъзнават, че са надарени с талант. Разбирам го напълно, бях същият уж арогантен тип, който вътрешно бе изключително крехък и нараним на тази тема - да не се провали."

Дали трябва Кирьос да се промени?

Дали трябва най-после да си намери постоянен треньор и да смени режима си, храненето си, отношението си към играта? Няма ли това да му донесе успехи?

"Вероятно отговорът е "да" - смята Макенроу. - Но аз не бих могъл да го насърчавам да се променя. Познавам го, работих с него няколко седмици (около една надпревара "Лейвър къп", американецът бе капитан на Отбора на света, Кирьос играеше в него - б.р.).

Не искам да го променям, ако изобщо е възможно да се направи. Харесва ми такъв, какъвто е.

А и хората го харесват. Понякога го освиркват, но това е част от спорта, нали? Със сигурност той прави тениса по-интересна игра."