24-годишният руски тенисист Павел Котов продължи супер седмицата си на турнира в София, като победи с 2:0 сета поставения под №8 в схемата Мартон Фучович (Унгария), в отделните части 6:3, 7:6 (3).

Срещата в "Арена София" продължи близо два часа, а след нейния край Котов подпечата третото си класиране за полуфинал през сезона, след като достигна до тази фаза в Маракеш и Стокхолм.

Един пробив, дело на Котов в четвъртия гейм, реши изхода на първата част. През втората Фучович, финалист в София от 2019 г., имаше преднина 4:1 гейма, но Котов успя да навакса изоставането си и изравни за 4:4. Впоследствие се стигна до тайбрек, в който Котов се наложи със 7:3 точки.

На полуфиналите в петък Котов ще се изправи срещу втория поставен Адриан Манарино (Франция).

Поставеният под №2 Адриан Манарино спечели много драматичен двубой срещу Себастиан Офнер (Австрия) - 6:7 (7), 6:4, 6:3.

Манарино за втори път в кариерата си достига до финалното каре в София (през 2020 г. загуби от Синер).

Офнер има за какво да съжалява, тъй като имаше преднина от сет и 4:2 гейма във втората част. В този момент обаче Манарино намери най-добрия си тенис и спечели 8 от следващите 9 гейма, което му доведе преднина 4:1 във финалния сет. Сервирайки за мача Манарино трябваше да отразява две последователни точки за връщане на пробива, успя да се справи и се поздрави с крайния успех.