Най-успешната ни тенисистка - Мануела Малеева, засипа с похвали завърналата се на корта Цветана Пиронкова.

След три години далеч от тениса, Цвети постигна 4 победи на US Open, преди да отпадне на четвъртфиналната фаза от Серина Уилямс.

Малеева, която е бивша №3 в света и на два пъти е достигала до полуфиналите на US Open, бе гост в предаването "Лице в лице" по bTV, като сподели, че първоначално е помислила Цвети за луда.

"Преди няколко седмици някой ми каза, че Цветана се готви за завръщане, а аз се изненадах и си казах "тя луда ли е"? Много съм впечатлена от нейната игра. Вижда се, че е тренирала, готвила се е и е положила страшно много усилия. Тя беше много хубава изненада.

Цвети няма какво повече да губи. Детето за нея вече е най-важното нещо, именно заради това напрежението в тениса е по-малко.

Често говорим за физиката на Серина, но да не забравяме, че тя толкова време беше №1, има 23 титли от Шлема, просто е невероятна. Видяхте, че в началото изпитваше трудности, но постепенно намери играта си, започна да усеща по-добре топката и надделя.

Спомням си, когато аз играех. Това беше ужасно много стрес заради мачовете, които следват. Освен това е и вълнение да излезеш пред 20 хиляди, но преди всичко е стрес.

Тенисът не е труден само за българите. Виждате, че дори държави като Франция и Англия нямат играчи в първите 10. Според мен за страна като България, дори имаме доста добри постижения в този спорт.

С историята си, аз, сестрите ми и майка ни, може би поставихме началото. Спомням си, че тогава във времето без интернет, открих най-силния си удар от снимка. Видях Крис Евърт как играе бекхенд с две ръце. В България се играеше само с една ръка, но заради снимката пробвах и открих най-силния си удар", разказа тя.

Освен за тенис, Мануела Малеева отдели доста внимание на антиправителствените протести, от които самата тя е редовна част. Легендата ни в тениса разкритикува управлението на Бойко Борисов и изрази позицията си около политическата обстановка в страната.