Легендарната ни тенисистка Мануела Малеева също се включи с коментар относо разразилия се скандал около участието на страната ни на АТР Cup.

България завърши на 9-о място в света и подари страхотни емоции на тенис феновете у нас. След края на турнира обаче се появи публикация във фейсбук с невярна информация.

В нея се твърдеше, че федерацията тотално е абдикирала от участниците, като всички разноски около път и настаняване са били покрити от звездата ни Григор Димитров.

Естесвено, това не отговаря на истината, защото АТР Cup е турнир с така нареченото "гостоприемство", като осигурява настаняването на всички участници, както и транспортните разходи в Австралия.

Въпросната публикация обаче имаше голя отзвук, а тя бе опровергана от федерацията, както и момчетата от отбора.

Сега с коментар в социалните мрежи мнението си изказа и Мануела Малеева.

"Няколко думи и от мен за скандалите, които #няКОИ се опитаха да предизвикат отново между нас (българското общество). Този път свързани с тениса и по конкретно с турнира ATP Cup.

По принцип няма как да защитавам Българската Федерация по Тенис, защото тя е олицетворение на начина, по който цялата ни държава се управлява. Но в случая с този турнир тя не е направила нищо грешно. Тя няма никакво задължение към българския отбор, защото това не е обикновено отборно състезание, а си е просто турнир от календара на ATP. Всеки от играчите покрива пътните си разноски. На място организаторите покриват хотела, а Григор е покрил разноски свързани с възстановяването на българските тенисисти (масажи, физиотерапия, рехабилитация и т.н.). Толкова.

Та, какъв е този сайт с гръмкото име "Българолюбие"?! Между другото докладвайте го за фалшиви новини и лъжи. Прилича на някои от сайтовете, които заплашват, че норвежците ще ни откраднат децата!

#КОЙ се опитва да ни дели за пореден път?!

Иначе благодарност на Григор за това, че имахме български отбор в Сидни. Единствено, защото той искаше да играе на този турнир България беше представена!

Успех, Григоре следващата седмица на Australian Open! Успех момчета за следващите ви турнири. Докоснахте се до най-големите тенисисти на планетата. Носете тази позитивна енергия в битките, които ви предстоят!"

 

Снимка: Facebook