Анди Мъри отказа участие в още два турнира, след като от седмици е ясно, че няма да го видим на започващия в понеделник Australian open.

Британецът обяви оттегляне от надпреварите в Марсилия и Ротердам през февруари, на които бе заявен като една от водещите фигури в афиша.

Мъри се възстановява от травма, получена през ноември по време на Купа "Дейвис". Очакваше се да е готов за Откритото първенство на Австралия, но още в първите дни на януари се разбра, че това няма как да се случи.

"Няма да прибързвам с нищо, ще слушам тялото си - призна Анди. - Имам опит в това колко е важно да се върна на корта тогава, когато съм напълно готов."

Проблемът е в нараняване на кост на крака, която се лекува по-бавно от очакваното.

Мъри има желание да играе на американските Мастърс турнири през март - в Индиън Уелс и Маями. Но няма да го превръща в задължителна цел, а ще изчака мнението на лекарите преди да обяви точно кога ще играе отново.

Преди година, на Australian open 2019, трикратният победител от турнири в Шлема обяви, че се отказва от тениса.

После претърпя операция на бедрото и се завърна, но постоянно страда от малки проблеми, които го вадят от кортовете. Мъри вече е на 32 г. и това не помага за бързото възстановяване от болежки и травми.