Анди Мъри изигра едва петия си мач на сингъл за 2019 г., като отново загуби - 6:7, 5:7 от Тенис Сандгрен на турнира в в Уинстън-Салъм, който е подгряващ преди US Open.

Британецът обяви, че не е готов и няма да играе в Ню Йорк, като иска да натрупа максимален брой по-скромни мачове на сингъл, за да се върне към формата си след близо 7 месеца извън корта с тежка травма.

Мъри се бори като лъв - първият сет продължи 75 минути и Сандгрен го спечели след 10:8 в тайбрека. Публиката искрено подкрепяше бившия номер едно в света, който показа невероятен дух.

Във втория сет и двамата бяха уморени не само физически - мачът им започна в 22,15 ч местно време, след като буря го забави с близо два часа.

"Направих добри неща на корта, това е крачка напред в сравнение с миналата седмица в Синсинати - оцени Мъри. - Удрях топката много по-чисто, сервирах по-постоянно. Движението по корта остава това, което трябва да подобря значително."

Британецът няма победа на сингъл от 1 януари, когато би в Брисбън австралиеца Дъкуърт.

След това е изиграл едва четири двубоя - срещу Данийл Медведев, Роберто Баутиста Агут, Ришар Гаске и сега срещу Сандгрен.