Анди Мъри проговори пред BBC за шансовете да се завърне на корта поне за едно последно участие на "Уимбълдън".

31-годишният британец сподели и подробности за състоянието му, което от повече от година го държи далеч от тениса.

Мъри се върна на старта на 2019-а, игра на Откритото първенство на Австралия, където отпадна в първия кръг от Роберто Баутиста Агут.

След това със сълзи на очи призна, че болките в бедрото са ужасни и се налага операция, която "може да премахне болката и да живея нормално, но едва ли ще мога да играя повече".

Интервенцията бе извършена преди 3 седмици, а в интервюто си пред британската медия, бившият номер едно в ранглистата разкри:

"Болката я няма. Това е резултат от операцията и ще става все по-добре. Но дали ще играя... Това никой още не може да ми каже. Моята цел е да остана в тениса, казах го още в Австралия. Искам го, но не знам дали мога да продължа да играя.

Конкретната първа цел е "Уимбълдън" в началото на лятото. Искам да съм там. Но шансовете за това са под 50 процента, тъй като не съм в достатъчно добро състояние да тренирам и не мога да вляза в подготовка скоро. Истината е, че рехабилитацията върви добре, но и доста бавно."

Според майката на звездата - Джуди Мъри, рисковете от това Анди да играе отново на професионално ниво са доста сериозни.

Въпреки това всички в семейството биха подкрепили неговото решение да го стори.