Анди Мъри планира да не участва във финалите на Купа "Дейвис" следващия месец. 34-годишният британец обяви това след отпадането си в Индиън Уелс, където бе елиминиран в третия кръг на турнира от сериите ATP 1000 от Александър Зверев в два сета - 4:6, 6:7(4).

През 2015 година Мъри бе с основен принос за първия триумф на Великобритания в Купа "Дейвис" от близо 80 години насам, печелейки 11 от общо 12 възможни точки по пътя към трофея.

"Дал съм много на този турнир, включително и понякога навреждайки физически на себе си. Не мисля, че съм сигурен, че заслужавма да играя тази година", заяви Мъри и след това добави, че има други негови сънародници, които се представят отлично.

"Камерън Нори и Дан Евънс имат страхотна година. Лиъм Броуди също е около Топ 100, а на двойки имаме силни състезатели. В момента не планирам да играя на Купа "Дейвис", обобщи ситуацията Мъри, който в момента е №121 в световната ранглиста.

В следващите две седмици той прие да играе на два турнира с "уайлд кард" - в Антверп и Виена, но е категоричен, че всичко зависи от физическото му състояние.