Анди Мъри отново игра тенис на високо ниво след 342 дви извън корта със серия травми и усложнения. Британецът загуби от Ник Кирьос с 2:6, 7:6, 7:5 на турнира в Куинс, но показа стабилна физическа форма като за завръщане след толкова дълго отсъствие.

Мъри обаче хвърли бомбата на пресконференцията след мача и призна това, което никой във Великобритания не искаше да чуе: "Може да пропусна "Уимбълдън".

Именно към Откритото първенство на кортовете на Ол Инглъндс Клъб бе насочена стратегията за завръщането на 31-годишния бивш номер едно в тениса. Оказва се, че Мъри не е достатъчно добре кондиционно и негово участие на "Уимбълдън" би изложило на риск плановете за пълноценно възстановяване.

"Ще изчакам няколко дни, вероятно ще опитам да играя и на турнира в Ийстбърн - каза Мъри. - След това... Не знам. Не изключвам да пропусна "Уимбълдън", защото за момента екипът ми твърди, че това ще е добре за възстановяването ми. Не искам да рискувам с евентуални петсетови мачове, докато още не съм напълно готов."

Мъри е печелил два пъти "Уимбълдън", но след годината извън корта вече е №156 в света. Ранглистата е последното, което го притеснява - в понеделник заяви, че "не е краят на света", ако не се върне в елита на мъжкия тенис.