Анди Мъри не прави нещата по лесния начин, а да пропуснете негов мач почти сигурно означава да не видите трилъра на деня (или седмицата) в конкретния турнир, в който се състезава.

Британският гладиатор повали Александър Зверев в Доха със 7:6, 2:6, 7:5 в страхотен екшън, продължил 3 часа и 33 минути. Мъри, който скоро ще навърши 36 години, пропусна с травми близо сезон и половина, и е с подменена бедрена става, просто не се предава при никакви обстоятелства.

Това е четвъртата му победа за сезона и нито една от тях не дойде рутинно, лесно и с някакво 6:2, 6:2, да речем.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖА ОТ ТРИЛЪРА В ДОХА>>>

На старта му на Australian open Анди мина през почти петчасов епос срещу Матео Беретини, спаси мачбол и победи в пет сета. След това игра почти шест часа срещу Танасе Кокинакис, като в 4:05 часа сутринта местно време вдигна победно ръце след нови пет сета. И след като на два пъти бе на две точки от поражението.

На старта в Доха обърна Лоренцо Сонего в три сета, въпреки че италианецът имаше три мачбола. И сега идва този трилър срещу Зверев, който бе на един гейм от това да победи при 5:4 в третия сет.

Мъри за награда получи среща на четвъртфинал със 170-ия в света Александер Мюлер (Франция) и може да се надява за първи път през годината да спечели мач, без да се налага да остане на корта половин ден. Или да спасява мачбол.

В Доха фаворитите Андрей Рубльов (поставен като №1), Феликс Оже Алиасим (2) и Даниил Медведев (3) продължават в следващия кръг. Мъри е в потока на Рубльов и ще го срещне на полуфинал, ако победи Мюлер, а руснакът се справи с Иржи Лехечка.

Резултати:

Оже Алиасим - Джейсън Кублър 4:6, 6:1, 6:4

Рубльов - Талон Грикспор 1:6, 6:1, 7:6

Медведев - Лиам Броуди 6:4, 6:3.