Рафаел Надал официално обяви, че ще се завърне на корта за започващия от понеделник Мастърс турнир в испанската столица Мадрид.

Матадора получи фрактура на реброто преди повече от месец, която се отрази още на представянето му в Индиън Уелс, където той загуби финала от Тейлър Фриц.

След онзи финал Надал бе принден да си вземе почивка за любимата му част от сезона - тази на клей, като Матадора пропусна Матърса в Монте Карло и турнира в Барселона. Две надпревари, от които той има общо 23 титли.

Сега Надал намекна, че все още не е напълно готов, но ще бъде в Мадрид защото шансовете да играе у дома всяка година са ограничени, а след отсъствието от Барселона, той не иска да отсъства и от надпреварата в Мадрид.

"Ситуацията е сложна и пристигнах точно преди началото на турнира. Наистина искам да играя у дома, защото тези възможности са малко. Ще опитам да го направя по най-добрия начин".

За всички е ясно, че голямата цел пред Рафа Надал е започващия на 22 май "Ролан Гарос", към който ще са насочени всичките му усилия.

В надпреварите преди втория турнир от Шлема за годината, Матадора просто ще опита да намери своята форма от началото на годината, която му позволи да триумфира на Australian Open.