Рафаел Надал отново загуби сет, но все пак без особени проблеми продължи към третия кръг на "Уимбълдън", преследвайки своята трета поредна титла от Шлема.

Всеки ден въпросите около Надал са свързани със здравословното му състояние, заради болките от нелечимата травма на разцепената си кост на ходилото.

Единственото, което Матадора може да предприема е да облекчава болките със специална терапия, но тя рано или късно отново се появява, заради което въпросите за неговото бъдеще са част от всяка медийна изява, която испанецът има.

Така бе и след мача му срещи Рикардас Беранкис вчера, когато на пресконференцията отново се говореше за отказването на Рафа Надал.

Матадора призна, че сякаш преди няколко седмици подобен момент е изглеждал доста по-близко, а дори и да се стигне до него той не се плаши, защото животът му извън тениса е страхотен.

"Преди няколко седмици бях по-близо до отказване, отколкото в момента. Сега се чувствам различно. Каквото и да става, никога не съм се страхувал от края на кариерата си, защото живея хубав живот и съм щастлив.

Ясно е, че ще има първоначален шок, когато този ден настъпи, все пак промяната ще е огромна, но това няма да продължи дълго.

Вниманието ми е ангажирано от доста проекти, по които работя, както и от такива, които искам тепърва да развия в бъдеще.

Нормално е всеки да се пита за отказването, не само моето, но на Роджър и Новак. Ето, аз съм огромен фен на Тайгър Уудс и сега страдам, че го гледам все по-рядко. Вероятно подобно нещо чувстват и нашите фенове", сподели Надал.

Снимка: Getty Images