Шведската тенис легенда и настоящ анализатор за "Евроспорт" - Матс Виландер, даде интересна прогноза за предстоящия "Ролан Гарос", който започва следващата седмица.

Бившият играч смята, че италианският младок Яник Синер може да вдигне трофея изпод носа на големите фаворити Рафаел Надал и Новак Джокович.

"Мисля, че Синер има много възможности да спечели титлата. Странното е, че не смятам, че Лоренцо Мусети може да го направи, макар и двамата много да си приличат. Има възможност Синер да успее.

Това е така, защото Рафа и Новак не са на нивото си от предишни години. Стават все по-уязвими, а младоците се подобряват и това отнема от увереността им. Единственото им предимство остава опитът от петсетовите мачове в миналото.

Предимството на Надал е, че мачовете се играят до три сета. Малко хора могат да го победят на тези кортове. Има възможност някой младок да го изненада в първите мачове - първи или втори кръг. Той е показвал, че с всеки кръг се подобрява. Остава фаворит, но не доминира играта с такава лекота, както преди.

Виждате вече, какво прави новата генерация. В Барселона Циципас и в Рим Шаповалов затрудниха испанеца. Осъзнаха, че могат да го притиснат до въжетата. Затова смятам, че играч като Синер има възможностите. Не са големи, но са налице", смята Виландер.