Майката на Новак Джокович - Диана, даде интересно интервю пред американското списание GQ, в което говори за шампионския характер на сина си и трудностите, с които трябва да се сблъсква.

Тя смята, че Новак е по-недолюбван от публиката спрямо другите двама големи шампиони Рафаел Надал и Роджър Федерер. Не може да си обясни защо.

Тази тенденция си пролича на финала на "Уимбълдън" , когато почти цялата публика викаше за Маестрото, но той загуби.

За финала на "Уимбълдън": Беше много труден мач и не си спомням да съм виждала такъв в последните години. На мачболите на Федерер стисках палци и знаех, че Ноле може да обърне нещата, както го направи на US Open през 2010-а и 2011-а (тогава в полуфиналите сърбинът обърна швейцареца б.а).

Преди мача с Надал в Австралия през 2012-а също бе трудно, но тогава - заради физически причини. Сега бе психологически момент.

Снимка: Instagram

Да си майка на толкова известен тенисист: Не е трудно. Много съм горда и щастлива. Не беше лесно, но съм горда от това, което постигна и което е. Да е номер 1 в толкова поредни седмици и всички тези трофеи са специални моменти, от които бях част.

Любимият момент: Титлата на "Уимбълдън" през 2001-а. Това бе трофеят, за който и аз мечтаех като дете. Цялото семейство очакваше този момент.

Жертвите, които е трябвало да направи, за да може Ноле да е тенисист: Много са. Имахме магазин за пица и палачинки в планините. Когато започнахме да се разрастваме, ни трябваше нещо повече заради пътуването към академиите и всички тези разходи. Работихме здраво, за да му го осигурим. В продължение на години го правехме. Той дори не знаеше, че нямаме пари. В планината приходът ти идва в рамките на 3 месеца и трябва да припечелиш достатъчно за цялата година.

Разликата в отношението спрямо Надал и Федерер: В Австралия, Ню Йорк и Лондон го видях. В Париж не толкова, защото там той спечели сърцата на всички, когато започна да говори на френски. Не знам защо не го харесват толкова много. Много е добър, възпитан и работи здраво, но хората не го харесват, защото играе в ерата на Федерер и Надал.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Когато беше номер 3 в света всичко беше наред, защото те бяха на върха. Но когато Ноле стана най-добрият, бе нетърпим. Аз също страдам от това, защото ако играе с Федерер, хората подкрепят него. Но това дава на Ноле повече амбиция да победи.

Ще завърши ли с повече Шлемове от Рафа и Роджър?: Мисля, че да. Това е в главата му и целта му е да е най-добрият в света. Ако го иска, ще го постигне. Надявам се да е здрав, от това зависи.

Колко дълго ще играе?: Кой знае? На 32 е. Може би до 35. Зависи от самия него. Ако е щастлив и се наслаждава на играта.. Федерер е на 38 и още играе.

Снимка: Instagram