Майката на Григор Димитров - Мария, коментира новосъздадената благотворителна фондация, носеща името на първата ни ракета.

Изпълнителен директор на тази фондация е именно Мария Димитрова, а в нейния Управителен съвет са бащата на тенисиста  - Димитър, мениджърът му Георги Стоименов, както и тенис лендата ни Катерина Малеева.

Целта на тази фондация е да помага на различни каузи, свързани с българските млади таланти, не само в тениса, а Мария внесе още подробности около цялата идея.

"Сигурна съм, че Григор ще се насочи и към подпомагане на подрастващите тенисисти. Това за спорта ми допада и на мен, защото всички деца са потенциални спортисти

Може би тази година е тази, в която човек осъзнава ценностите и какво може да направи. Назрял е моментът, в който трябва да се случи тази фондация. В живота има точно определени моменти, сега е времето да се направи тази инициатива, която е много хубава.

Всички ще помагаме. Всеки един от екипа, всички по някакъв начин ще синхронизираме усилията си. Сигурна съм, че самият Григор ще помага активно в дейността. Той е добре се чувства, във форма е, тренира.

Пожелавам на хората да вярват, да имат търпението, да прегръщат идеите за по-добър живот. Да имаме надежда, че светът ще се освободи от тази болка и страдание и ще можем да погледнем на хоризонта с по-голям оптимизъм, да бъдем позитивни", сподели тя.