Анди Мъри и Серина Уилямс ще оформят шампионска двойка-мечта на "Уимбълдън", съобщи завърналият се на корта британец. "Знам, че го искате... ОК, правим го", каза Мъри пред репортери в Лондон.

Двамата имат общо 26 купи от Големия шлем, както и 6 златни олимпийски медала.

Смесената двойка на шампионите ще се включи в надпреварата на "Уимбълдън" най-вероятно от четвъртък. Мъри се завърна на корта след 6 месеца, за да опита да спечели отново турнира, на който е легенда за британците.

"Серина е най-добрият играч при жените в историята, отлична е и на двойки. Затова я избрах, трябваше ми някой да изнесе тежестта на мачовете", пошегува се Анди на пресконференция.

"Наистина ли искате да го направим?", запита артистично Серина репортер след победата си в първия кръг на сингъл над италианкаката Джулия Гато-Монтиконе. И след отговора: "Да, ние всички много искаме да го видим!", 37-годишната американка рече: "ОК, правим го тогава. Заради вас, щом искате да видите тази двойка на корта..."

Атракцията е гарантирана, както и интересът към турнира на смесени двойки, който вероятно ще е рекорден в историята на "Уимбълдън".