Световният №2 в тениса Даниил Медведев атакува организаторите на "Ролан Гарос", след като мачът му със Стефанос Циципас бе насрочен за вечерната сесия, на която не може да има публика.

Турнирът има сделка с "Амазон Прайм" за излъчване на мача от вечерта, който е без зрители заради ограниченията във Франция.

Медведев бе запитан по въпроса и даде откровено мнение, в което каза, че мачът му с Циципас е бил най-големият за деня и на него е трябвало да има публика.

"На 100% съм разочарован. Нашият мач определено бе мачът на деня, но то "Ролан Гарос" предпочетоха "Амазон" пред хората. Толкова е просто. Хубаво е да има спонсори, защото чрез тях ние играчите печелим пари, но тази година има повече хора на "Ролан Гарос", както и "Амазон". Въпреки това печелим с 15% по-малко. Така че въпросът е къде са парите от "Амазон"?", заяви с иронична усмивка руснакът на пресконференцията след мача.

Иначе Даниил призна превъзходството на Циципас на червени кортове, но остана доволен от цялостното му представяне.

"Всеки път, когато не спечеля турнир, има разочарование. Когато дойдох тук, се чувствах добре в началото, от ден първи и смятах, че мога да постигна добри резултати. Но ако преди турнира ме бяхте питали дали съм съгласен да отпадна на четвъртфинал от Циципас в труден мач, щях да подпиша. Особено при положение, че бях с нула победи и четири загуби преди това. Направих страхотен турнир с хубави битки. Борих се до последната топка", обобщава Медведев.