Даниил Медведев по всяка вероятност няма да играе на “Ролан Гарос”. Руснакът, който е №2 в световната ранглиста на АТР, бе опериран от херния в началото на април, а сега най-сетне е подновил тренировки. Той се възстановява в академията “Муратоглу” във Франция, но се готви на твърди кортове, а не на любимата си червена настилка.

Анализаторите веднага съзряха в това намерение от страна на Медведев да се готви за турнирите отвъд Откритото първенство на Франция и “Уимбълдън”. Той така или иначе няма да може да играе в Лондон, защото организаторите взеха решение да не допускат тенисисти от Русия и Беларус.

Така вероятно актуалният шампион на US Open ще се концентрира върху защитата на титлата си в Ню Йорк.

Снимка: Getty Images

В Париж може да не участва и №1 в света при дамите - Ига Швьонтек. 20-годишната полякиня, която триумфира на “Ролан Гарос” през 2020 година, няма да играе на силния Мастърс в Мадрид заради контузия на дясното рамо.

Точно тази травма поставя съмнения и около участието ѝ във френската столица. Швьонтек все пак изрази надежда, че ще може да вземе участие на турнира в Рим, който започва на 9 май.