Даниил Медведев продължава да показва супер форма от началото на годината и безпроблемно се класира за третия кръг на Australian Open.

Двукратният финалист в надпреварата победи любимеца на домакините Джон Милман с 3:0 сета - 7:5, 6:2, 6:2 в двубой, който продължи два часа и 21 минути.

Руснакът постигна втора поредна победа без да даде сет, но убедителният резултат донякъде лъже, тъй като австралиецът даде здрава битка и направи мача страхотен. Той е един от най-симпатичните и усмихнати играчи в тура, а публиката избухваше на всяка негова точка.

В първия сет Милман успя да постигне цели три пробива, но и това не му бе достатъчно да се разпише в резултата. В следващите два Медведев беше по-свеж, а и разликата в класите си пролича.

След края на мача руснакът вдигна единия си крачол и си показа бедрото, като в интервюто заяви, че това е шега към неговия колега Мартон Фучович. Унгарецът разпали социалните мрежи, след като показа невероятно тяло в радостта си след победата в първи кръг.

Снимка: Getty Images

"Резултатът не отговаря на случилото се. Той ме проби три пъти в първия сет, а това не ми се случва много често. Трябваше да бъда издръжлив физически. В първия сет се почувствах уморен и трябваше да продължа да играя силно. Видях, че и той се е уморил и това ме успокои. Реакцията ми след края беше, за да покажа, че мога да издържа физически. А и е шега след видяното от Мартон. Моят атлетизъм е малко по-слаб от неговия, но и аз имам какво да покажа", заяви с усмивка Даниил.

Неговият следващ съперник в турнира ще е един измежду американеца Себастиан Корда и японеца Йосуке Ватануки.