Световният №2 в тениса и настоящ шампион от US Open - Даниил Медведев, подкрепи Новак Джокович по широко дискутираната тема с ваксините в тениса.

Вече е ясно, че Австралия няма да допуска неваксинирани играчи на Откритото първенство в страната в началото на сезона, което автоматично поставя участието на доста тенисисти под въпрос. Сред тях е Новак Джокович, който многократно е изразявал позицията си срещу ваксините.

Даниил Медведев не заяви категорично дали е "за" или "против" ваксините, но пък се обяви в принуждаването на хората да се ваксинират.

Той не сподели здравния си статус но сподели позиция, че в момента в света е настъпила истинска лудост и всеки човек трябва да бъде оставен сам да преценява как да постъпи.

"Сред тенисистите има огромно разделение, подобно на това в обществото. Всичко това е плашещо и не бива да се случва.

Не трябва да има дискриминация към някого заради личния му избор, независимо от това дали ще се ваксинира или не. Аз съм крайно разочарован от това, което се случва, поставят се хора под натиск.

Има и много дезинформация, която кара хората да се объркват още повече.

Харесва ми това, което Новак казва по темата. Ваксинацията е личен въпрос, не го превръщайте в публичен. Аз няма да разкрия медицинския си статус.

Може би всички ще разберете кой е ваксинира и кой не, когато дойде моментът да се играе в Австралия. Много ще кажат, че са контузени, но това ще бъде заблуда.

Единственото, което ще кажа е, че ми се играе в Австралия", сподели руснака.