Световният №2 Даниил Медведев се върна към чистите победи на Australian Open, макар и мачът му с Ботик Ван Де Зандсхулп да не бе никак лесен.

Руснакът триумфира в третия кръг с 6:4, 6:4, 6:2 и във втора поредна година отстрани нидерландеца в тази надпревара.

Ботик обаче в пореден двубой показа хубави неща и затвърди израстването си през последните два сезона.

В интервюто си след двубоя Медведев беше аплодиран от публиката, въпреки че след предишния си мач с Ник Кирьос той ги критикува заради подвиквания между сервисите. Описа отношенията им като любовни - с добри и хубави моменти.

"Не искам да спирам дотук. Много съм щастлив, защото всеки мач е много труден дори резултатът да не го показва. Този мач беше много по-труден отколкото резултатът го показва. Надявах се, че днес публиката ще е по-благосклонна към мен. По-лесно е да играеш срещу тенисист от Нидерландия отколкото срещу австралиец тук.

Всяка една връзка трябва да има приливи и отливи. Имаме връзка с публиката. Надявам се да идвам много години тук. Ясно е, че няма да са само хубави времена, но да се разбираме повече с публиката в повече добри мачове. Сега ще отида в съблекалнята и ще гледам мача между Креси и О'Конъл, за да видя за кого да се готвя. Никога не съм играл с Креси, но стилът понякога ти приляга, понякога не. Не мисля, че има голямо значение кой ще е, но със сигурност трябва да се подготвя добре", каза руснакът след мача.

В следващия кръг Медведев ще играе с Максим Креси (САЩ) или Кристофър О'Конъл (Австралия)

В другите мачове от днес:

Тейлър Фриц (САЩ) - Роберто Баутиста-Агут (Испания) 3:2 (6:0, 3:6, 3:6, 6:4, 6:3)

Стефанос Циципас (Гърция) - Беноа Пер (Франция) 3:1 (6:3, 7:5, 6:7, 6:4)

Феликс Оже-Алиасим (Канада) - Даниел Еванс (Великобритания) 3:0 (6:4, 6:1, 6:1)