Откритото първенство на САЩ ще има своя нов шампион, след като Даниил Медведев свали Карлос Алкарас от трона.

В полуфинален двубой от турнира, руснакът победи първия поставен в схемата със 7:6, 6:1, 3:6, 6:3.

Това бе двубой между последните двама шампиони от надпреварата, а изходът му означава, че подобно на 2021-а, в битка за титлата ще наблюдаваме Джокович и Медведев.

В онзи незабравим финал Ноле играеше за оформяне на своя календарен Шлем със спечелване на четирите мейджър турнира в рамките на година, но бе тотално надигран и спрян от Медведев.

Световният №3 показа страхотна форма и тази нощ, може би един от най-силните в кариерата си изобщо, за да успее да се класира на финал в Шлема за пети път, като три от тези случаи са именно в САЩ.

Снимка: Getty images

В първия сет двамата така и не стигнаха до пробив, като Карлос Алкарас бе тенисистът достигнал до шансове за брейк, които обаче не използва и нещата трябваше да се решават с тайбрек.

До 3:3 тайбрекът вървеше точка за точка, но Даниил Медведев влезер в серия от четири поредни поредни спечелени точки, с което затвори първия сет със 7:3 в тайбрека.

Това видимо разклати Алкарас, който допусна серия нетипични за него непредизвикани грешки и във втория сет просто бе отнесен с категоричното 6:1.

Младият испанец обаче винаги е впечатлявал с характер, който показа в третия сет.

Той успя да стигне до единствения брейкбол в сета в четвъртия му гейм, когато проби за 3:1, а след това спечели частта с 6:3, за да остане в мача.

Златните шансове на Алкарас дойдоха в самото начало на четвъртия сет, когато той пропиля три точки за пробив, след които мачът можеше да отиде в съвсем друга посока.

Медведев го наказа за пропуснатите шансове, пробив в най-дългия шести гейм, преминал през седем равенства 40:40, за да поведе с 4:2, а след това с 6:3 в четвъртия сет, да успее да си осигури среща с Джокович във финала.

Снимка: Getty images