Самокритичният Даниил Медведев за първи път изневери на принципите си и бе много доволен от представянето си на финала на US Open.

Руснакът игра като равен с равен срещу Рафаел Надал и сподели, че няма за какво да съжалява.

"Със сигурност ще запомня тази вечер. Сигурен съм, че Рафа също помни първия си финал в Големия шлем, въпреки че вече има 19 титли. Беше невероятен мач, а това лято бе невероятна история за мен. Ще запомня всеки момент от него дори и когато стана на 70.

Ще запомня всичко от този мач, като започнем от първата точка. В третия сет вече си мислих как ще давам реч. Но просто си казах "бори се за всяка точка". Бях близо до победата, но съм доволен от начина, по който играх и от цялото си лято.

От новото поколение се опитваме да пробием, но тези тримата играят фантастичен тенис. Не знам какво друго да кажа. Много е трудно да ги победиш, дори да вземеш сет, че даже и гейм.

US Open беше страхотен опит за мен. Моята съпруга винаги ми казва да съм доволен от себе си, защото винаги съм самокритичен. Днес например не съм доволен, че загубих, но си давам кредит за това, което постигнах в тези две седмици. Имах някои физически проблеми и на моменти не играх по най-добрия си начин. Успях да стигна финала и да играя равностойно срещу един от най-великите играчи в историята. Трябва да продължа и да се подобрявам.

Публиката се върна на моя страна, защото се борих за всяка точка. Те оценяват това. Чувствах, че тези хора искат още тенис. Вдигнаха ме и знаех, че трябваше да оставя сърцето си на корта не само заради мен, но и заради тях. Благодаря им, че оцениха това.

Не мисля, че начинът ми на игра е руски. Такъв беше в юношеските ми години, защото се предавах всеки път когато стане трудно. Промених се в ATP и знаех, че ако съм на финал на US Open, ще се боря за всяка точка, независимо дали загубя с 0:6, 0:6, 0:6. След този мач мога да кажа, че направих всичко по силите си", заяви на пресконференцията след мача Даниил.