Мениджърът на Григор Димитров - Георги Стоименов, коментира ситуацията около тенисиста пред "Спортал".

Димитров се готви за полуфинала си на US Open срещу Данил Медведев, след като постигна първия си успех над Роджър Федерер в кариерата.

Стоименов сподели, че това не е никаква изненада и посочи три основни фактора за слабата година на Григор.

"Ние, хората около него, винаги сме вярвали. За нас беше въпрос на време. За хората, които познават Григор, винаги е било въпрос на време. Тези, които не го харесват, не са вярвали. Тези, които нищо не знаят за спорта, за тях е изненада.

Последните месеци бяха доста трудни за него, както от физическа, така и от психологическа гледна точка. Смени си ракетите, този процес продължи доста дълго време. Рамото му създаваше проблеми и то продължава да е фактор, това не е минало. Освен това смени треньора.

Това са три фактора, които са много сериозни, особено за човек, който е сам в това, което прави. Тенисът не е отборен спорт. Отне му доста време, но той вярваше през цялото време и работеше страшно много.

Много се радвам от това, което изтъкна Федерер на пресконференцията. Той отдаде заслуженото на Григор. Не всеки може да признае превъзходството на съперника в такъв момент. Играта на Григор в момента е изключително добра и е максимално трудно за съперниците. Ако имаш лек проблем, става много тежко, когато играеш срещу него" заяви той.