Как тренира и поддържа спортната си формата си в условията на социална изолация рекордьорът на България за Купа Дейвис Димитър Кузманов?

Отговорът идва от втората ни ракета в специално видео, с което той подкрепи и се включи в кампанията на Българска федерация по тенис "Вкъщи с българските тенис звезди" с послание "Обичаме тениса, можем и у дома".

Първата ни ракета Вики Томова даде старт на инициативата с нейно видео от дома, където също провеждаше индивидуални тренировки.

От дома си в София Мико сподели за затрудненията в тренировъчния процес, онлайн тренировките и алтернативните методи за физически занимания.

Но отправи и апел към всички нас да продължаваме да се движим, да се грижим за своето тяло.

Да не спираме да търсим търсим начин да спортуваме, за да можем заедно да преборим този коварен вирус и да излезем от тази тежка ситуация.

"Спортът е здраве - казва във видеообръщението Кузманов. - Знаете, че този вирус удря хората, които имат слабости в имунната система.

А спортът държи здрава тази система. Затова не спирайте да опитвате да се движите и да намирате начини да спортувате. Аз успявам да го направя, сигурен съм, че и вие можете!"

Какво още каза Кузманов, вижте във видеото: