Втората ни ракета Мико Кузманов отново взе отношение по появилия се фейсбук пост свързан с участието на страната ни в АTP Cup.

Припомняме, че въпросният пост твърдеше, че тенис федерацията ни е изоставила играчите, като всички разходи са били поети изцяло от Григор Димитров.

Естествено, това не отговаря на истината, защото АТР Cup е турнир с така нареченето "гостоприемство", което поема разноските на участниците.

Твърденията, че Григор е платил всичко отрекоха останалите ни национали, както и самата федерация.

Пред bTV Кузманов отново засегна темата, като обясни, че Гришо е платил няколко вечери, когато отборът е излизал навън. Не може обаче да става въпрос за плащане на път и хотел.

"Ако не се опетни нещо толкова хубаво и чисто, няма да сме българи. Излезе от човек, който няма смелостта да се покаже. Измества се фокусът. Прославихме България и завършихме на девето място в света.

Това е напълно излишно. Няма грам истина в това нещо. Самият факт, че пише, че федерацията е отказала покана за участие, е смешна. Разходите по пътуването са поети изцяло от федерацията по тенис, разходите там на място са поети от организаторите като хотел, транспорт и така нататък.

Григор е платил е 7-8 вечери в ресторанта. Това е важно да се знае от хората. Хората избраха да повярват на това, което направихме", сподели той.