Втората ракета на България - Димитър Кузманов, даде обширно интервю пред "Дарик радио", ден след прибирането си от АТР Cup.

Пловдивчанинът бе част от отбора ни в новата отборна надпревара, като се представи страхотно, постигайки две победи от три мача.

Това му осигури огромен скок в ранглистата, но и страхотни емоции, за които самият тенисист сподели.

Той разказа за прекрасната седмциа в Австралия, като сравни колектива в отбора ни с този от футболната приказка в САЩ през 1994-а.

Мико също така сподели, че тези две победи са му дали нужната увереност, че може да атакува първите 100 в световния тенис.

"Не съм далеч, просто е въпрос на време и да бъда здрав. Вече съм на 100%. Ако преди съм имал съмнения, сега нямам никакви и съм по-мотивиран отвсякога. Това е уникална емоция и уникален успех.

Вярвам, че мястото ми е там. Благодарение на този турнир, успях да го докажа не само на себе си, а на целия свят. Когато свърши мача със Стив Дарси, един от големите хора в АТР ми каза, че този мач е един от най-хубавите в груповата фаза. Видя целият свят за какъв тенис става въпрос. Това е тенис, който го пише в учебниците.

Ние се бъзикахме, че е САЩ 94. Бяхме и на басейна, настроението беше същото, бъзици, смях, излизахме навън. Това сплоти колективът.

Всички медии в Австралия, на всяко интервю това тема беше колективът ни. Това се видя от клипчетата, които разбрах, че са се въртяли много тук.

Григор много често ми правеше забележка, аз не знаех кой ден и час сме, а той ми казваше: "Абе човек, виж този календар." Направих си густото, майна. Не сме спали, бяхме на приспивателни. С Англия мачът го завършихме в 3:30, по светло заспахме, а имахме по-малко от 36 часа да се възстановим за мача с Молдова.

Ние не мислехме въобще, никой не вярваше, че може да прескочим групата, може би само победа над Молдова. Затова всички бяха шокирани.

Адриан Андреев е най-големият непукист, но бе този, който първи се разплака. Това е неподправено и показва колко много значи за всеки от нас. Той беше с нас всеки един мач, отвън е много по-трудно. Напрежението е брутално, не се издържа.

Когато фактите говорят, и Боговете мълчат. Това е деветото място, което постигнахме. С по-добри показатели например от Аржентина, които са първи в тяхната група. Такъв малшанс", сподели той.

Мико също така коментира и ролята на Григор в отбора.

"За мен беше много интересно, не го бях срещал повече от 4 години. Пътувахме заедно и още от началото ми направи много добро впечатление, че е загрижен какво се случва с мен, с другите момчета. Много добре се вписа в ролята на капитан, не е лесно да си играещ капитан в този формат. Не е лесно да обърнеш внимание на всички момчета. Той все пак трябва да бъде концентриран и върху своите мачове.

Кристиан Гро се вписа перфектно, все едно е българин. Той много помагаше за тренировъчния процес. Не е лесно да си играещ капитан. Справи се много добре".