19-годишният италиански талант в тениса - Яник Синер, достигна най-значимия момент в кариерата си до този момент.

Италианецът се класира за финала на Мастърса в Маями, след обрат над далеч по-опитния Роберто Баутиста Агут. Синер спечели драматичния мач с 5:7, 6:4, 6:4 за два часа и 28 минути в неприятната за игра жега на щата Флорида.

Не е изненада, че за действащият шампион от София това е първи Мастърс финал в кариерата, като той все повече продължава да затъврждава впечатление, че ще е една от бъдещите звезди на тениса.

Той също така се превърна и в най-младия финалист в Маями от Рафа Надал, който през 2005-а игра финал няколко месеца преди 19-ия си рожден ден.

Значително по-опитният и с 13 години по-стар Баутиста Агут започна по-уверено мача, като опитът му в при решителните точки оказваше влияние.

Испанецът проби на нула още в откриващия гейм, но Синер се върна в сета също с пробив на нула. В крайан сметка далеч по-стабилната игра на Баутиста Агут му осигруи нов пробив. След три пропиляни брейкбола, той достигна целта в 11-ия гейм, за да поведе с 6:5, а след това безпроблемно да затоври и сета.

До средата на втория сет нещата се развиваха по подобен начин, но в един момент Синер сякаш осъзна, че трябва да промени нещо в играта си.

Той заигра с доста по-голяма увереност и агресия, а това веднага даде нужния резултат. С пробив в десетия гейм, той спечели сета с 6:4 и вкара мача в решителна трета част.

Тя започна с леко колебание - пробив на нула за Баутиста Агут, от който обаче опитният испанец не успя да се възползва.

Синер показа тенис на изклщчително ниво и с два пробива обърна разовя на сета, осигуриявайки си място на финала, където очаква победителя от мача между Андрей Рубльов и Хуберт Хуркач тази нощ.