Каролин Гарсия е шампион на Финалния турнир на WTA във Форд Уърт, САЩ, след като победи на финала Арина Сабаленка със 7:6, 6:4.

Мачът продължи почти два часа, мина през много напрегнат първи сет без загубено подаване от двете (рядко виждане в мач при дамите) и тайбрек, в който Гарсия тръгна с 0-2, за да стигне до 7-4.

Втората част бе различна - французойката проби още в първия гейм, а после не даде шанс на свой сервис и затвори мача с 6:4.

Снимка: Getty Images

29-годишната шампионка се разплака, после се смя, крещя и празнува с хора от щаба си, позирайки с красивия трофей. Това е достойна коронация на Каролин за нейната изключителна година и невероятно завръщане след серия контузии.

Гарсия започна месец януари като №74 в ранглистата, а от идния понеделник и до края на календарната година ще е №4.

Преродената като стил и мотивация френска тенисистка спечели четири титли през 2022-ра (общо има 10), като тази от Финалите в WTA се добавя към два трофея от надпревари WTA 250 и този от турнира в Синсинати (категория 1000).

За победата си тази сутрин Каролин ще прибави 1375 точки към актива си в ранглистата и 1.57 милиона долара към този в банковата си сметка.

Снимка: Getty Images