Роджър Федерер и Рафаел Надал счупиха рекорда за най-посетен тенис мач в историята.

Двамата събраха 51 954 души в Кейптаун на Мача за Африка, който се проведе с цел събиране на средства за фондацията на Маестрото. Двамата големи шампиони отново показаха, че са големи приятели и припомниха, че без да го има другия едва ли щяха да постигнат безкрайните си успехи.

Във вчерашния ден и Роджър, и Рафа, дадоха множество интервюта пред южноафриканските медии, които за първи път се докоснаха до това велико съперничество.

След края на мача световният №3 Федерер изрече специални думи за своя исторически опонент, които изненадаха и най-големите привърженици на играта. Публиката със сигурност не бе подготвена за това, което щеше да чуе по повод Надал.

"Той е страхотен човек, с ценности и голямо семейство. Нашите семейства се уважават безкрайно. Каза ми, че е плакал в деня, в който спечелих "Ролан Гарос" през 2009-а и това ме прави много щастлив. Съперничеството ни е страхотно и двамата го знаем. Няколко години играх при негово отсъствие, което ми улесни задачата. Рафа заслужава всичко. Той е страхотен човек, който участва за добра кауза и това е уникално", заяви емоционалният Федерер.

Маестрото успя да спечели титлата в Париж през 2009-а, която вероятно ще остане единствената му. Тогава триумфира на финала срещу Робин Сьодерлинг, който шокиращо отстрани испанеца в осминафиналите.

По всичко изглежда, че Надал е приел не по-малко емоционално триумфа на своя колега и приятел. А фактът, че признава за сълзите в очите си тогава, прави моментът още по-значим.