Александър Зверев победи Роджър Федерер с 2:0 на полуфиналите на финалния Мастърс в Лондон, но един момент се запечата в съзнанието на зрителите на корта.

В тайбрека, който беляза края на срещата, едно от разиграванията бе прекъснато заради грешка на едно от момчетата, които гонят топките. То изпусна топката и правилата сочат, че точката трябва да се преиграе.

Искането бе на Зверев и това ядоса публиката, която го освиркваше до края на мача, а и след това. Германецът обаче е в правото си и се извини след двубоя, въпреки че не бе длъжен да го прави. При преиграването заби ас и това допълнително нажежи обстановката.

ВИЖТЕ СИТУАЦИЯТА ТУК >>>

"Това, което стана, е лесно за обяснение. Момчето изпусна топката и тръгна да я взима. Освиркването не бе приятно, но ситуацията бе трудна за всички.

Тук има много фенове на Роджър, който е един от най-великите за всички времена. Искам да се извиня за ситуацията. Но няма да лъжа. В съблекалнята бях ядосан заради освиркванията", заяви Зверев.

Федерер също изказа мнението си за неприятния случай:

"Да, тази точка ми се отрази, защото получих ас след това. Щях да продължа да играя, ако не бяха прекъснали точката. Не знам кой трябва да вземе решението.

То можеше да промени развоя на срещата. Момчето си призна, че е сгрешило. Може би ще го поканя на вечеря. Не го е направило нарочно и за това няма проблем. Това не е за главоболие. Такъв е животът и спортът.

Освиркванията за Саша не бяха приятни и честни спрямо него. Казах му, че няма нужда да се извинява. Никога не съм се съмнявал в спортменството му. Решението е на съдията и от него зависи кое е правилно".