Френският ветеран в тениса Гаел Монфис беше емоционален след обрата си над Даниил Медведев в 1/16-финалите на Индиън Уелс, който свали руснака от първото място в световната ранглиста.

Монфис заяви, че винаги е специално да победиш световния №1 и разкри подробности за състоянието на съпругата му Елина Свитолина, която е разтревожена за военните действия в Украйна.

За Гаел предстои мач с вълнуващия млад испанец Карлос Алкарас, който в последните месеци играе фантастичен тенис.

"Това беше страхотна победа и мисля, че всички сме съгласни с това. Беше трудно, защото играх срещу много силен съперник, един от най-добрите в света. Чувствах се много добре и тактически бях успешен. Сега съм изпълнен с увереност и щастлив, за победата", заяви Монфис.

Той бе попитан и за страданието на Свитолина: "Семейството на Елина е моето второ семейство. Те страдат и дните им не са добри. Не е лесно да гледаш как жена ти плаче всяка нощ, това са трудни моменти, но съм на нейно разположение и на семейството й всеки ден. Трудно е да се опише, но се опитваме да се справим по най-добрия начин. Искам да са в безопасност и правя всичко възможно това да се случи".

Монфис коментира и емоционалния срив на Наоми Осака, която отпадна от надпреварата: "Не е лесно, всеки реагира различно. За нея е трудно да се справя в такива ситуации, но това показва, че тя е човек. Хората я виждат като суперзвезда, но в края на деня тя е само на 24 години. И аз съм минавал през такива моменти в кариерата си и и знам, че не е лесно. Когато те обиждат на корта, те побиват тръпки. Надявам се тя да открие своя мир и да спре да обръща внимание, защото е истински шампион".