Стартът на турнира при мъжете на Australian open оставя повече въпроси, отколкото осигурява отговори.

Фаворитите тръгнаха очаквано силно и уверено, а само двама играчи от топ 20 отпаднаха в първия кръг. И двамата са от Канада - Денис Шаповалов и Феликс Ожие Алиасим.

Кои са фаворитите?

Може ли да има изненада, или титлата отново ще иде в ръцете на някой измежду Новак Джокович и Рафаел Надал?

Според схемата, те могат да играят чак на финала, както бе преди година. Роджър Федерер, третия от големите асове, е в половината на Ноле и трябва да мине през сърбина, ако иска да играе финал. Е, естествено, ние се надяваме тайно (и не толкова тайно) преди това да спре в сблъсък с Григор Димитров.

В половината на Надал са световните №4 и №5 - Доминик Тийм и Даниил Медведев. И та са в групата на тези тенисисти, за които се смята, че имат някакъв шанс за триумф.

Но човекът, от когото се очаква само титла и нищо друго, е ясен.

Букмейкърите дават огромно предимство на шампиона Джокович. Ставките за него са около 2.20. Следва Надал при котировки около 5.00, Медведев е с коефициент за крайна победа около 8.50, а Федерер - с 9.50.

Нататък Стефанос Циципас е с 13.00, Доминик Тийм с 21.00, Ник Кирьос - 26.00 и т.н.

Любопитно, Григор Димитров бе определян като №9 сред фаворитите и коефициентът за негова титла бе около 51.00 преди турнира. Сега е вече 67.00, като вече е 13-и в ставките. Вероятно заради трудния път в схемата, който му определи жребият.

Чакаме вашето мнение - кой ще спечели титлата при мъжете в Мелбърн, на първия за годината турнир от Големия шлем?