Даниил Медведев скъса нервите на организатори, фенове и съперници в Индиън Уелс, но е безупречен в играта си и е на полуфинал на Мастърса в Калифорния. Руснакът победи с 6:3, 7:5 испанеца Алехандро Давидович Фокина и стигна с едно стъпало по-нагоре, отколкото някога бе стъпвал в турнира, наречен Рая на тениса.

По необясними причини Медведев никога не бе достигал дори до четвъртфинал там, а през тази година показва признаци, че участието в Мастърса в древните индиански земи на Калифорния го изнервя.

От първия ден той не спира да мрънка за състоянието на централния корт в комплекса, като преди мача с Фокина го нарече "позорен за тениса на такова ниво".

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ ДВАТА ЧЕТВЪРТФИНАЛА ТАЗИ СУТРИН В ИНДИЪН УЕЛС>>>

Куцукащ артистично, Даниил се оплака, че контузията му в глезена е предизвикана от настилката.

По време на победата му над Зверев в миналия кръг, а и тази сутрин срещу испанеца, асът от Москва влезе няколко пъти в пререкания със съдиите на стола за шума от трибуните, който го дразнеше.

Също така обърна внимание за честата смяна с нови топки, а се показа и като експерт по дизайн и архитектура, защото му направи впечатление, че комплексът е твърде отворен от едната страна и вятърът оттам идва твърде силно понякога.

Но всичко това не бива да отклонява вниманието от факта, че Медведев прави изкюличителен сезон с 18-а поредна победа тази сутрин.

Той спечели три поредни турнира - в Ротердам, Доха и Дубай, а сега се цели в четвърта поред в Индиън Уелс. На полуфинала го чака среща с Франсис Тиафо, който пък за първи път е на този етап на турнир от сериите 1000. Американецът спечели срещу шампиона от 2021-ва на този корт Камерън Нори с 6:4, 6:4.

Другите две двойки са тази нощ, а от тях ще се определи и вторият полуфинал. В тях актуалният шампион Тейлър Фриц среща двукратният победител на турнира в София Яник Синер, а Карлос Алкарас ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим.