Гарбине Мугуруса призна, че беше надиграна във втория кръг на US Open и заслужено е допуснала изненадващото поражение от Цветана Пиронкова.

Българката за втори път се класира в третия кръг, а по-интересното е, че го стори след три години извън корта заради майчинство.

"Знаех, че ще е труден мач. Мина доста време откакто двете играхме една срещу друга и истината е, че тя игра на много високо ниво. Нещата не се развиха както искам. Не се чувствах достатъчно физически, а съперничката ми игра много добре. Още не мога да намеря най-добрия си тенис на този турнир и се надявам в бъдещите издания да компенсирам.

Проблем е, че съм смятана за фаворитка на всички турнири. Винаги се чувствам като такава, не е напрежение, но не бях играла дълго време и първият ми турнир е в Големия шлем. Сложно е. Много от играчите идват с добър игриво ритъм, а аз го нямах", заяви Мугуруса.

Испанката от венецуелски произход обясни и за края на първия сет, когато гневно счупи ракетата си: "Беше много труден момент. Мислих, че вече съм по-силна, не знам (смее се). Не съм играч, който прави такива неща, но излязох извън контрол. Беше труден първи сет, в който смятах, че държа нещата под контрол и изведнъж всичко се промени. Просто показах емоцията си. Това е индивидуален спорт и всички тенисисти имат такива моменти", завърши двукратната шампионка в Шлема.

За Цвети Пиронкова предстои среща с намиращата се в добра форма Дона Векич. Срещата е в утрешната програма.