Над 10 000 сърби се събраха пред Стария дворец в Белград, за да посрещннат своя любим Новак Джокович.

В неделя Ноле ги зарадва с четвърта поредна титла от "Уимбълдън", с което увеличи бройката на трофеите си от Големия Шлем на 21.

По традиция той не пропусна да покаже трофея от "свещената трева" на своите сънародници, които го посрещнаха с песни и скандирания в негова чест.

На площада се вееха хиляди сръбски знамена, плакати с лика на Ноле, а в един моменти се запалиха и десетки факли, като посрещането на Джокович заприлича на шествие от местното дерби между Цървена Звезда и Партизан.

След като празнува с тълпата, Новак Джокович застана пред медиите и разкри, че голямата му цел е да донесе олимпийско злато на всички тези хора от игрите в Париж след две години.

Снимка: Getty images

"Този златен медал за Сърбия липсва, мечтая за него. Може би причината да не го спечеля до този момент е, че прекалено много се пренапрягах, просто прегорях.

Това не означава, че ще спра да го преследвам. Следващата Олимпиада е в Париж, а тя ще се играе на клей.

В спортния смисъл на думата аз съм стар човек. Сега имам нужда от повече време и повече грижа за тялото си след такива турнири.

В семейството ми темата за края на моята кариера е абсолютно забранен. Няма ограничения, не се чувствам изтощен, не усещам нужда от слагане на край на кариерата", сподели той.

След празненствата с хилядите на площада, Новак Джокович се пренесе с най-близките си в луксозен ресторант, където купонът продължи, а в социалните мрежи се появиха и кадри, на които щастливият тенисист забавлява екипа си, припявайки заедно с изпълнителя с оркестъра в ресторанта.

Снимка: Getty images